Silkės kapotinis Kūčioms ir ne tik

Niuf niuf niuuuuuuuuuuufffffffffffffff…. Lapkritis jau ritas į antrą pusę ar jau užuodžiate Kalėdas? Jeigu šventėms ir maisto stalams visuomet jaučiat alergiją, tai kviečiame pasigaminti vieno kąsnio užkandžių, kuriuos:

  • lengva daryti vos kelis ir nepersivalgyti
  • patogu valgyti
  • galima serviruoti su kitais skaniais kąsneliais
  • galima daryti kaip nori ir keisti ką nori… ar ne nuostabu?

Dalinamės vienu labai paprastu receptu, kurį gaminome jau prieš kelis metus, taip pat gaminome dar kitą variaciją kartu su šarminguoju Arnu Mazėčiu Delfi, o šį kartą siūlome paskanauti su lukštentų kanapių branduoliais 🙂

Reikės:

  • 2-3 silkės filė gabaliukų
  • 8-10 marinuotų agurkėlių juostų
  • 1 saldžios raudonos paprikos
  • 1 didelio arba dviejų mažesnių obuolių
  • 6 šaukštų kanapių aliejaus
  • 3 šaukštų lukštentų kanapių branduolių
  • druskos ir pipirų
  • juodos duonos arba krekerių patiekimui

Pats sunkiausias šio recepto darbas – viską dailiai, vienodai supjaustyti. Spėkite, kas pas mus jį daro?

Viską supjausčius, sumaišome, pagardiname prieskoniais, kanapių branduoliais ir patiekiame su duona (ypatingai skanu jei pakepta ir patrinta česnaku) arba krekeriais.