Vištienos maltinukai paniruoti avižiniais dribsniais

Kai #produktoiššūkis nusprendė ragauti #avižas, avižinius dribsnius, pirmosios mintys buvo apie saldų kepinį, plaktą ryto kokteilį su avižomis arba… košę. Tačiau šis receptas visai ne toks. Avižiniai dribsniai yra puiki kepsnių ir maltinukų paniruotė, kuri išlaiko kepinio formą, suteikia pikantiško traškesio ir be galo papuošia dažnai pilką, neišvaizdų maltinuką 🙂 o viduje jo galite paslėpti ne tik sūrį, džiovintą slyvą, alyvuogę, bet ir ką nors aštresnio, pikantiškesnio, mmmmm pasidalinsite savo atradimais?

Reikės (~4 porcijoms):

  • 500 g maltos vištienos (tinka ir kalakutiena)
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. grietinės
  • druskos, pipirų ir savo mėgstamų vištienos prieskonių pagal skonį
  • 1 valg. š. moliūgų sėklų
  • 100 g mocarelos mažų rutuliukų
  • 1 valg. š. avižinių dribsnių
  • aliejaus arba ghee sviesto kepimui

Maltą vištieną sumaišykite su kiaušiniu, grietine ir prieskoniais.

Imkite šaukštą vištienos masės, dėkite į vidurį mocarelos rutuliuką, šiek tiek moliūgų sėklų ir uždenkite kitu šaukštu vištienos masės.

Rankomis sufomuokite maltinuką, apvoliokite jį avižiniuose dribsniuose.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ghee sviestą ir apkepkite maltinukus iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Sudėkite į indą ir laikykite šiltai kol visus iškepsite.

Patiekite su mėgstamu garnyru bei daržovėmis.