Greitasis tiramisu su uogomis

Šios savaitės #produktoiššūkis ragauja avietes 🙂 nors jų sezonas dar tik tik prasideda, galite šį receptą gaminti su bet kokiomis uogomis, taip pat jas draugiškai miksuoti tarpusavyje. O kai nuostabioji vasara baigsis – drąsiai uogas keiskite šokolado drožlėmis, riešutais arba sūdyta karamele.

Reikės:

  • 180 ml stiprios espresso kavos
  • 100 ml amareto
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 300 g saldžios varškės masės
  • 150 gr trapių biskvitinių sausainių pirštelių (lady fingers)
  • ~ 300 g įvairių šviežių uogų (avietės, šilauogės, braškės, gervuogės) papuošimui

Sumaišykite kavą su amaretu.

Išplakite maskarponės sūrį su saldžia varškės mase.

Inde sluoksniuokite sausainėlius mirkytus kavos-amareto skystyje ir aptepkite maskarponės ir varškės mase.

Tarpuose pabarstykite uogų ir likusias panaudokite papuošimui.