Tiršta pomidorinė sriuba su morkomis ir lęšiais

Dar vienas mūsų itin mėgstama pomidorų forma – padažai arba trintos sriubos. Kai šiuo metu oras toks permainingas, kad ryte vasara, o po pietų rudeniu alsuojantis lietus, taip ir norisi šildančio sriubos dubenėlio vakarienei. Tuomet šis #produktoiššūkis receptas bus kaip tik.

Reikės:

  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų be odelių arba naminės trintų pomidorų tyrės
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 2 morkų
  • 400 g garuose virtų lęšių
  • poros saujų mažų špinatų lapelių
  • skrudintos baltos duonos patiekimui (nebūtina)

Užvirinkite puode smulkintus pomidorus (arba tyrę) su sultiniu.

Sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir pavirkite kol jos suminkštėja.

Sudėkite lęšius ir špinatus, kelias minutes pavirkite ir patiekite.

Skudintą duoną dar karštą patrinkite skiltele česnako, tai bus puikus priedas prie sriubos.