Džiovintų pomidorų, riešutų ir parmezano brusketos

#ProduktoIššūkis šią savaitę karaliauja #pomidoras. Mūsų šeimoje pomidorai švieži valgomi daugiausiai jų sezono metu vasarą, o kitais metų laikais mes mėgstame džiovintus ir keptus, salstelėjusius vyšninius pomidoriukus, kurie dar turi to pomidoriškumo ir nėra beskoniai. Šis receptas būtent su džiovintais pomidorais, kuriuos itin dažnai naudojame mėgstamoms itališkoms užkandėlėms (kitaip brusketoms). Dar verdame gardų naminį pomidorų padažą, kepame omletą su pomidorais, trintas sriubas ir ypač tinka kepti žuvį su sviestu ir pomidoriukais orkaitėje.

Reikės (4 porcijoms):

  • 2 šaukštų migdolų riekelių
  • 4 ciabatos duonos riekelių
  • 2-3 šaukštų smulkintų džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 skiltelės česnako
  • saujos šviežių bazilikų
  • 20 g parmezano sūrio

Migdolų riekeles apkepinkite sausoje keptuvėje ir atidėkite.

Ciabatos riekeles apkepinkite sausoje keptuvėje ir atidėkite.

Sumaišykite smulkintus džiovintus pomidorus su riešutais, įtarkuokite česnako, sudėkite smulkintus bazilikus.

Ant paskrudintos duonelės dėkite paruošta džiovintų pomidorų ir riešutų masę, užtarkuokite parmezano sūrio.

Galite su daržovių skustuku suformuoti įspūdingas parmezano bangas, tuomet bus ne tik skanu, bet ir ypatingai papuoš Jūsų užkandžių stalą.

Print Friendly, PDF & Email