5dienio pica

Produkto iššūkis skelbia mielių savaitę.. Muuurrrr… Dovilė jau svajoja apie cinamonbomb skardą… stop stop stop… o gal geriau tai ką dažnai ir skaniai mes valgome 5dienio vakarais? O taip! Picadieniai šeimadieniai 🙂

Picos padui:

  • 1 puodelis šilto vandens
  • žiupsnis cukraus
  • 1 arb. š. sausų mielių
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 350-400 g miltų (pirma minkykite su mažesniu kiekiu ir pridėkite eigoje)
  • 1 arb. š. druskos

Jeigu tešlą ruošiate rankomis, tuomer pirma vandenyje ištirpinkite mieles su cukrumi, palikite šiek tiek suputoti. Tuomet mišinį supilkite į miltus sumaušytus su druska, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Tešla turi gautis elastinga, jeigu miltus jau visus sudėjote, tuomet tiesiog perkelkite ją šiltai pastovėti ~2 valandas pridengtame rankšluosčiu inde. Iš pakilusios tešlos, rankas suvilgę aliejumi, formuokite picas.

Jeigu tešlą ruošiate duonkepėje, tuomet supilkite vandenį, aliejų, tuomet sudėkite miltus sumaišytus su mielėmis, cukrumi bei druska ir įjungę tešlos maišymo bei kildinimo program ramiai palikite ją dirbti.

Picos pagardai be mėsos:

  • 2 valg. š. gvakamolės padažo
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g smulkinto pelėsinio sūrio
  • 5-6 vyšninių pomidoriukų, supjaustytų plonais griežinėliais
  • picos prieskonių (raudonėlio, baziliko, čiobrelio mišinys)
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Picos pagardai su mėsa:

  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 70 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 4-5 dešros griežinėlių
  • picos prieskonių (raudonėlio, baziliko, čiobrelio mišinys)
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 3-4 marinuotų mažų agurkėlių

Picos suformuotą paplotį aptepame padažu, pabarstome parmezano sūriu.

Dedame kitus priedus, pagardiname prieskoniais.

Picą kepame 250 °C karštumo orkaitėje 8-10 minučių.

Print Friendly, PDF & Email