Brusketa su troškintais pomidorais ir ančiuviais

Kai Laura iš Virtuvės vėjai perleido iššūkį išrinkti kitą #produktoiššūkis savaitės žvaigždę, norėjosi kad kiekvienas paragautų tai ko kartais nedrįsta, nemėgsta arba tiesiog nerado tinkamos formos 🙂 Taip mintyse atsirado pretenzingasis ančiuvis 🙂 kuriuo šviežiu teko lepintis kelionėse, o Lietuvoje dažnai randamas sūdytas aliejuje 🙂 Bet kokiu atveju paragauti verta, ypač su lengvu itališku deriniu 🙂

Šis užkandis gali būti paruošiamas iš anksto, patiekiant tik paskrudinsite bagetės riekeles. O dar geriau pomidorų padažo pasigaminti daug daugiau nei reikia šiems užkandukams.

Reikės:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 vidutinių pomidorų
  • 1 valg.š. kapoto baziliko
  • 1 valg.š. pomidorų pastos
  • 1 bagetės
  • 8 ančiuvių file
  • 12 juodųjų alyvuogių
  • 1 valg.š. mažųjų kaparėlių
  • šviežio baziliko papuošimui
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Pakepinkite visą česnaką su smulkintais pomidorais ~ 4 minutes.
Pagardinkite kapotu baziliku, pomidorų pasta, pagal skonį druska ir pipirais.
Kaitinkite, pastoviai maišant, kol masė tampa tirštoka, išgaruos skysčio perteklius.
Bagetę supjaustykite 1-1,5 cm storio gabaliukais, pakepinkite ant grilio grotelių.
Prieš pateikiant pomidorų padažu aptepkite paskrudintas riekeles, uždėkite ančiuvio file,
alyvuogių puseles ir kelis kaparėlius.
Papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.

Print Friendly, PDF & Email