Riestainių trio su avokadais ir su rūkyta lašiša

Šiuos sumuštinius vadiname lėtais savaitgalio pusryčiais. Kai namai pakvimpa šviežiais riestainiais ir galima niekur neskubant pasilepinti savaitgalio akimirka. Galite rinktis ir kitokią rūkytą žuvį, galite net pakeisti plėšyta mėsa, jie puikiai tinka tiek eksperimentams, tiek likučių sunaudojimams.

Šis receptas gamintas ir publikuotas žurnalo „Virtuvė“ pavsario numeryje.

Reikės 4-6 riestainiams:

  • 150 g kvietinių miltų (+ papildymai minkymui)
  • 235 g graikiško jogurto be priedų
  • 1 nubrauktas šaukštelis sodos (arba galite keisti kepimo milteliais)
  • žiupsnis druskos
  • riebalų formavimui ir papurškimui
  • juodgrūdės sėklų papuošimui (nebūtinai)

Jogurtą sumaišykite su soda, kol suputoja. Įberkite druskos, miltų, sumaišykite ir užminkykite tešlą. Ji gaunasi lipti, bet tokia ir turi būti

Rankas patepkite aliejumi ir suformuokite riestainius (apskritimo formos pyragėlius su skyle viduje). Mes darome blyną, tuomet su nykščiu išduriame skylę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paformuojame apvalesnė forma. Papurškite kiekvieną riestainį aliejumi ir pabarstykite sėklomis.

Kepkite 175 °C orkaitėje 20-25 min. Iškeptą riestainį būtinai atvėsinkite ~10 minučių ant grotelių ir tik tuomet perjaukite.

Reikės sumuštiniui:

  • iškeptų ir atvėsintų riestainių
  • 2-3 prinokusių avokadų
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 200 g rūkytos lašišos file be odos
  • 4-6 didesnių ridikėlių
  • Kelių saujų ridikėlių daigų (tinka tiek žali, tiek rausvi, tiek violetiniai, o dar geriau jų mišinys)
  • Druskos ir pipirų

Kol vėsta riestainiai, sutrinkite avokadus su šakute, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.

Lašišos file sukapokite smulkiais kubeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.

Ant atvesinto riestainio puselės tepkite trintus avokadus, dėkite lašišos kapotinį, sluoksnį ridikėlių griežinėlių, puoškite daigais ir uždenkite kita pusele.