Ar jau atsivalgėte šviežių ridikėlių? jei kartias norisi ir norisi saldu-sūru derinio, kai norisi papuošti stalą mes tepame šiuos sumuštinius. Jie tinka kaip užkandžiai supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Šis receptas gamintas ir publikuotas žurnalo „Virtuvė“ pavsario numeryje.
Reikės:
- Vienos šviežios ciabattos (mes rinkomes pilno grūdo)
- 4-5 šaukštų kreminio varškės sūrio su žolelėmis
- 1 didesnio arba 2 vidutinių mangų
- 150 g plonai supjaustyto vytinto kumpio
- 10 ridikėlių
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- Druskos ir pipirų
- saujos spindulinių pupuolių
- saujos žirnių daigų
Pradėkite nuo ridikėlių, kuriuos būtina paskrudinti keptuvėje ant sviesto. Taip – paskrudinti, kad taptų saldūs ir apskrudę.
Orkaitėje su grilio funkcija paskrudinkite kumpio riekeles, kol jų pakraščiukai dailiai susigarbanoja, o perteklinis riebalas išbėga. Nusausinkite.
Mango supjaustykite griežinėliais.
Ciabatta supjaustykite išilgai maždaug 2 cm storio ilgomis riekėmis. Kiekvieną riekę aptepkite kreminiu varškės sūreliu. Sluoksnuokite mango, kumpį, puoškite keptais ridikėliais ir daigais.