Itališkas sumuštinis

Mes neslepiame savo meilės Italijai ir visai viduržemio jūros virtuvei. Galim valgyti pomidorus ir mocarelą kasdien, bet pavasarį retai rasi kvapnių pomidorų, todėl lengvai improvizuojame ir jeigu jie nekvepia, pakrudiname ant griliaus. Šiam receptui rinkitės spalvingus pomidorus, kurių tikrai rasite prekybos centruose, taip pat rekomenduojame itališka burrata sūrį, o jei dar pataikysite saulėtą orą ir galite jos spinduliais pasimėgauti kokioje terasoje, tai trumpam įsivaizduokite, kad sėdite Italijos kavinėje ir … pasvajokite apie artimiausias atostogas, nes pavasaris puiki proga susiplanuoti vasaros keliones.

Šis receptas gamintas ir publikuotas žurnalo „Virtuvė” pavsario numeryje.

Reikės bandelėms:

  • 190 g riebios varškės
  • 100 avižinių dribsnių
  • 1 L dydžio kiaušinio
  • šaukšto moliūgų sėklų
  • šaukšto saulėgražų sėklų
  • šaukšto linų sėmenų
  • druskos, pipirų pagal skonį

Visus ingredientus sumaišome, gaunasi lipni tešla. Paliekame pabrinkti 10-15 minučių.

Suformuokite 6 – 8 bandeles, suplokite. Kepkite 180 °C orkaitėje 30-40 minučių, priklausomai nuo bandelių dydžio.

Reikės sumuštiniams:

  • 6-8 iškeptų sveikuoliškų 2 skirtingų spalvų pomidorų
  • 6-8 salotų lapų
  • 6-8 šaukštelių kreminio varškės sūrio
  • šviežios mocarelos rutulio
  • ridikėlių daigų papuošimui
  • druskos ir pipirų
  • kokybiško alyvuogių aliejaus

Perpjaukite iškeptas bandeles pusiau.

Pomidorus supjaustykite storesniais griežinėliais.

Aptepkite plonai kreminiu varškės sūreliu, dėkite salotos lapą, vienos spalvos pomidoro griežinėlis, mocarelos griežinėlis, kitos spalvos pomidor griežinėlis ir saujos ridikėlių.

Pagardinkite druska, pipirais ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi.

Print Friendly, PDF & Email