Greitas WOK su šparagais

Kas yra WOK? Tai yra iš rytų kilęs greito, bet sveiko maisto ruošimo būdas. Maistas ruošiamas gilioje, dubenį primenančioje keptuvėje. Iš čia ir terminas wok, nes tai tiesiog keptuvės pavadinimas. Kepimas vyksta dideliame karštyje, bet itin greitai vos kelias minutes. Mes labai mėgstame šį gaminimo būdą kai nesinori ilgai stovėti prie puodų 🙂 o #produktoiššūkis mums suteikė progą pasigaminti wok su gardžiais šparagais 🙂 Ragaujam?

Reikės (2 porcijoms):

  • 50 g permatomų ryžių makaronų (forma nesvarbi)
  • 2 morkų
  • 1 raudonos paprikos
  • 8-10 šparagų
  • 300-400 g kiaulienos išpjovos arba kitos minkštos mėgstamos mėsos (tinka antiena, vištiena, kalakutiena, krevetės)
  • terijaki padažo
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus kepimui (itin rekomenduojame sezamų sėklų aliejų)

Pradėkite nuo mėsos, susipjaustykite ją plonomis juostelėmis ir pamarinuokite su druska, pipirais ir terijaki 1-2 šaukštais padažo.

Juostelėmis supjaustykite morkas, papriką.

Šparagus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, šiek tiek nuskuskite kotelius ir 2/3 kotelio supjaustykite griežinėliais. Likusius žiedynus palikite patiekalo papuošimo. Švieži šparagai gali būti valgomi tiesiog termiškai neapdoroti.

Ryžių makaronus užpilkite verdančiu vandeniu puode su dangčiu ir šiek tiek pasūdykite. Palikite išbrinkti. Išbrinkusius būtinai pašlakstykite sezamų sėklų aliejumi.

Įkaitinkite wok keptuvę su aliejumi. Pirma apkepkite mėsą, atidėkite.

Tuomet apkepkite morkas, atidėkite.

Apkepinę paprikas, sudėkite atgal mėsą, morkas ir pjaustytus šparagus. Minutė ir keli šaukštai terijaki padažo visko apjungimui.

Lėkštėje serviruokite išbrinkusius makaronus.

Uždėkite ant viršaus keptą mėsą ir daržoves. Papuoškite šviežiais šparagais. Vualia! Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email