Saldžios bulvės su dešrelėmis

Neapsigaukite jeigu nuo pirmo žodžio „saldžios“ jau suraukėt nosį 🙂 Čia keptos paprastos bulvės, tačiau pagardintos karamelizuotais svogūnais, kurie mūsų namuose tikrai retas svečias, bet šiame derinyje jis ypatingai būtinas priedas. Kai #produktoiššūkis dedikavo savaitę bulvėms, jau buvo aiškus, kad būtent šia gardžia draugyste mes dalinsimės 🙂

Reikės (2 porcijoms):

  • 2 šaukštų sviesto
  • 5-6 kepamų dešrelių (mums ypatingai gardžios LIDL su džiovintais baravykais)
  • 1 saldaus baltojo svogūno (jis skirias nuo savo kitų „brolių“, tad būtinai raginam išbandyti)
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 400 g bulvių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto saulėgrąžų ar kito mėgstamo aliejaus
  • mažos raudonos aitriosios paprikos (nemėgstat aštriai? keiskite tiesiog saldžiają raudona)
  • saujos šviežių petražolių

Keptuvėje išlydykite vieną šaukštą sviesto ir apkrudinkite dešreles iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Apkepintas dešreles atidėkite.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir apkepinkite keptuvėje su šaukštu sviesto kol pagels, tuomet supilkite cukrų ir ant didelios ugnies karamelizuokite svogūnus bei atidėkite.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais, pagardinkite tarkuotu česnaku ir pakepinkite ant aliejaus ~ 10 minučių kol suminkštės.

Sudėkite ant bulvių karamelizuotus svogūnus, smulkiais kubeliais supjaustytą aitriąją papriką, išmaišykite ir sudėję ant viršaus apkepintas dešreles dar pakepkite viską kartu 2-3 minutes.

Pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite.

Print Friendly, PDF & Email