Vištienos kumpeliai poro pataluos

#Vyliusdovanoja konkursui Manto pristato savo šedevrą iš serijos #kazanas ne tik puodas 🙂 Šio patiekalo vinis ne tik gardžios bulvės, kurias tiesiog įsimylėjo mūsų mažasis Domas, bet ir troškintų porų padažas.

Reikės:

  • 700 ml aliejaus (rekomenduojame saulėgražų arba rapsų)
  • 2 porų
  • ~1 kg bulvių (rinkitės vienodo dydžio)
  • 1.5 kg vištienos kumpelių be kaulo ir odos (galite dėti ir su kaulu ir oda, jeigu mėgstate, tačiau įvertinkite, kad su kaulu mėsa gaminasi ilgiau)
  • mėgstamų prieskonių vištienai
  • 1 šaukšto česnakų granulių
  • 1 šaukštelio druskos
  • žiupsnio maltų pipirų
  • 400 ml sultinio

Vištieną pamarinuokite mėgstamais prieskoniais iš vakaro.

Bulves nuskuskite prieš gaminimą. Prieš kepimą jas būtinai nusausinkite.

Poras susipjaustykite plonais žiedais. Pakratykite, kad visas žiedai išsiskirstytų.

Kazane įkaitinkite aliejų ir apkepkite bulves (jeigu netelpa, tai dalimis) iki rudumo ir traškumo.

Išgriebkite jas į indą, pagardinkite druska, pipirais ir česnakų granulėmis.

Toliau apkepame vištieną.

Apkepintą vištieną taip pat atidedame.

Nusemiame aliejų. Paliekant kazane maždaug porą samčių.

Sudedame smulkintus porus.

Kepame, kol jie paskrunda ir suminkštėja.

Toliau dedame vištienos sluoksnį

bulves

ir viską užpilame sultiniu.

Uždengtame kazane troškiname 40 minučių. Pabaigoje būtinai tikriname ar bulvės jau išvirusios viduje. Jei reikia troškiname ilgiau.

Troškintus porus pagal skonį galite pagardinti šlakeliu grietinėlės ir patiekti kartu kaip padažą. Tačiau ir šiaip jie yra puikus patiekalas pagardas, tad jokiu būdu jų nepamirškite patiekiant.