Traškūs avinžirniai

Seniau dažnai kepdavome avinžirnius su parmezanu ir itališkomis žolelėmis, bet spėkit ar receptą užsirašėme? Tai aišku, kad ne. Bet štai šį receptą rašomės su džiaugsmu, nors iš tikro tinka čia įvairiausi prieskoniai, tačiau mes atradome šį tą – egzotiško – timuro uogas 🙂 mes tikrai dar pažadame jas išbandyti kituose patiekaluose, o ypač desertuose, bet kolkas – kviečiame pasimėgauti gardžiu sveiku užkandžiu, kuris drąsiai gali pakeisti čipsus 🙂

Reikės:

  • 350 g virtų avinžirnių (taip pat galite naudoti ir iš skardinių, tačiau juos gerai nuplaukite ir nudžiovinkite)
  • 2 šauktų sezamų aliejaus (galite naudoti ir kitą mėgstamą aliejų)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio česnakų granulių
  • 1 šaukštelio timuro uogų

Timuro uogas su trinkite akmenine trintuve iki miltelių.

Visus prieskonius sumaišykite.

Virtus avinržirnius užpilkite aliejumi, prieskoniais ir gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Kepimo skardoje ant kepimo popieriaus paskleiskite avinžirnius.

Kepkite 30-45 minutes, kas 10-15 minučių vis pamaišant kol jie tampa traškūs.

Tai ne tik puikus užkandis, bet ir traškus salotų ar sriubų priedas.

Print Friendly, PDF & Email