Šis receptas buvo tas, apie kurį iškarto pagalvojau, kai nusprendėm keliauti po Gruzijos skonius. Nes kaip tik teko dalyvauti gruzinų patiekalų mokymuose ir tas riešutinis padažas tikrai sužavėjo. Tad pirmyn ragauti Gruzijos skonių 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones startuoja po Gruziją 🙂
Reikės:
- 700-800 g vištienos kumpelių be odos
- 400 g graikinių riešutų
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio maltos ožragės
- 1 nubraukto šaukštelio ciberžolės
- 1 šauktelio malto kumino
- 1 svogūno
- 1 morkos
- pusės citrinos
- sauja petražolių
- 5 juodųjų pipirų žirnelių
- druskos
- aliejaus kepimui
- šviežių krapų patiekimui
Vištienos kumpelius dėkite į šaltą vandenį, sudėkite svogūną, morką, pusę citrinos, 1 skiltelę česnako, sauja petražolių, pipirus, druską ir tuomet užvirinkite. Viską virkite apie 20 minučių. Tuomet įdėkite česnako skiltelę, išjunkite ir palikite pastovėti 5 min.
Vištienos kumpelius išimkite iš sultinio, jį perkoškite. Turi gautis maždaug 200 ml vištienos sultinio.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite į rupius miltus. Sumaišykite su prieskoniais, tuomet užpilkite sultiniu. Sudėkite smulkintus česnakus ir sutrinkite riešutų padažą trintuve iki vientisos masės.
Gilioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite vištienos kumpelius, užpilkite riešutų padažu ir kelias minutes patroškinkite.
Patiekite su šviežiais kapotais krapais.