Agurkinė sriuba

Ši sriuba nuo vaikystės Dovilei kelią siaubą. Oj brrrrr nevalgomaaaa. Tad receptas buvo patikėtas paruošti namų vyrams 🙂 Ir ką – puikiai pavyko!!! Dovilė valgė 🙂 Įprastai mes šią sriubą įpratę virti su perlinėmis kruopomis, o štai lenkai jų nededa, o agurkus kepina. Patikėkit – tikrai verta išbandyti, ypač jei šaldiklyje turite šaldyto sultinio 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Lenkiją 🙂

Reikės:

  • 2 litrų daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 šaukštai sviesto
  • 7 marinuoti agurkų
  • 1 vidutinio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 vidutinių bulvių
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 šaukšto miltų
  • 100 ml pieno
  • druskos pagal skonį
  • petražolių papuošimui (nebūtina)

Agurkus ir svogūnus bei bulves supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite burokine tarka.

Puode užkaiskite sultinį.

Keptuvėje išlydykite sviestą. Pakepinkite agurkus, svogūnus ir įtarkuokite česnaką.

Sudėkite kepintas daržoves į puodą su sultiniu. Sudėkite bulves ir morkas. Virkite 10 minučių, kol bulvės suminkštėja.

Pieną sumaišykite su miltais ir užbalinkite sriubą. Kartu maišant pakaitinkite kelias minutes, sriuba šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska pagal skonį.

Labai gardu patiekti su šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Print Friendly, PDF & Email