Lenkiškas troškinys (bigos)

Mes labai mėgstame troškinius. Tačiau jie labai nemėgsta fotografuotis. Tokie beformiai, bespalviai, tokie… troškiniai. Bet šis lenkiškas troškinys yra tobulo skonio, nors ingredientų nemažai, laikas troškinimo netrumpas, vienok verta dirbant iš namų užkaisti puodą nuo pietų ir turėti vakarienę, be didelių pastangų 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Lenkiją 🙂

Reikės:

  • 4 riekelių šoninės
  • 1-1,2 kg mėsos (būtina pamaišyti – mes naudojome 600 g elnienos (galite keisti jautiena, briediena, šerniena) kumpio ir 400 g kiaulienos sprandinės arba mentės)
  • 400g rūkytos dešros
  • 800 ml vištienos sultinio
  • 0,5 litro raugintų kopūstų + sultys
  • 0,5 mažo žalio kopūsto
  • ¼ šaukštelio kmynų sėklų
  • ¼ šaukštelio maltų pipirų
  • 10 pievagrybių
  • 2 lauro lapų
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vidutinės morkų
  • 10 džiovintų slyvų
  • druskos pagal skonį

Pradėkime nuo mėsos. Supjaustyktie mėsą vienodo dydžio gabaliukai.

Pakepinkite šoninė ant keptuvės. Atidėkite į troškintuvą. Ant tų pačių riebalų pakepinkite mėsą dalimis, kad visi gabaliukų šonai apskrustų. Perkelkite į troškintuvą. Užpilkite viską sultiniu ir troškinkite 2 valandas.

Įpjaustykite rūkytos dešros, pridėkite raugintų kopūstu, žalio smulkinto kopūsto, prieskonių ir lauro lapus. Troškinkite dar valandą.

Nuvalykite pievagrybius, supjaustykite ketvirčiais. Morkas sutarkuokite. Sudėkite pievagrybius, morkas, džiovintas slyvas. Troškinkite dar valandą ir pabaigoje pagardinkite druska pagal skonį.

Patiekite su bulvių koše arba šviežiomis daržovėmis.

Print Friendly, PDF & Email