Lenkiškas napaleonas

Dovilė labai mėgsta Napaleono tortą, ypač kai jis suteptas ne riebiu sviestiniu, o gardžiu plikytu kremu. Toks koks būtent naudojamas ir kremówka recepte. Tad net nekilo abejonių, koks lenkiškas desertas bus išbandytas 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Lenkiją 🙂

Reikės:

  • 2 lakštai tešlos tešlos (maždaug 450-500 g)
  • 2 puodeliai pieno
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės pastos
  • žiupsnelis druskos
  • 5 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 6 didelių kiaušinių trynių

Orkaitę užkaitinkite iki 200 °C.

Tešlą ištraukite ir atšildykite. Galite kept vieną didelį pyragą, galite kepti mažesnius pyragėlius, ką mes ir darėme. Atšilusią tešlą supjaustykite vienodais kvadratėliais. Kepkite orkaitėje 15 minučių. Iš tešlos likučių, galite iškepti mini sausainėlių papuošimui.

Pagaminkite kremą. Į vidutinį indą supilkite pieną, cukrų, vanilę, druską, kukurūzų krakmolą ir kiaušinių trynius užvirkite iki virimo, nuolat maišydami su plakimo šluotele.

Šiek tiek sumažinkite ugnį ir virkite 1 minutę, nuolat maišydami mediniu šaukštu, būtinai prasukdami kampus.

Puodą nukelkite nuo ugnies ir panardinkite į ledinio vandens dubenį. Nepavyko išvengti gumulėlių? Ne bėda – pertrinkite per sietelį.

Tik neatšaldykite kremo, jis turi būti šiltas.

Kai tešla iškepa, imkite vieną pagrindą, ant jo paskirstykite kremą, dalį paliekant paviršiui, denkite kitu tešlos lakštu. Labai patogu naudoti formeles aukštais kraštais. Jeigu kepate vieną didelį pyragą, dėkite irgi į formą aukštais kraštais. Paviršių aptepkite kremo likučiu. Papuoškite mini sausainėliais.

Pyragą dėkite į šaldytuvą ir laikykite mažiausiai per naktį, geriausiai parą.

Print Friendly, PDF & Email