Lenkiška užkepėlė

Lyg karštas sumuštinis, lyg mini pica, lyg užkepėlė 🙂 Taip taip tai lenkiškas gatvės maistas – zapekanka 🙂 Kaimynų virtuvė labai paprasta, skani, artima. Tad pradedame nuo patiekalo, kuriam tikrai visi rasite ingredientų namuose.

#KarantinoSkoniuKeliones po Lenkiją 🙂

Reikės:

  • 1 pailgos forminės duonelės
  • 10 griežinėlių saliami
  • 4 piebagrybių
  • 1 lapelio fermentinio sūrio
  • mėgstamų prieskonių
  • sviesto

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite ant sviesto.

Perpjaukite forminę duonelę išilgai. Patepkite sviestu.

Sudėkite smulkintą saliami, keptus pievagrybius, uždenkite sūriu.

Užkepkite orkaitėje su griliaus funkcija kol sūris išsilydo.

Skanaukite karštą pusryčiams arba įsidėkite į darbą, o gal net gamtą 🙂

Print Friendly, PDF & Email