Gruziniškas baklažanų užkandis su riešutų įdaru

Dar vienas iš tų Gruzijos receptų, kuris tik nubalsavus jau iškart buvo galvoje 🙂 spalvingas, gardus riešutinis įdaras. Mmmmm… Nuostabūs prisiminimai. Pervertėm ne vieną receptą, vis mąstydami koks tas įdaras mums labiausiai patiks. Pasirinkome švelnius karijų riešutus ir išraiškingo skonio ožkos sūrį. Tobulas derinys. Būtinai paragaukite!

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą, gardžią Gruziją 🙂

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • 3-4 šaukštų druskos
  • aliejaus kepimui ir keli šaukštai įdarui
  • 110 g minkšto ožkos sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 gr karijų riešutų (Gruzijoje įprastai naudojami graikiniai)
  • saujos šviežių petražolių įdarui ir papuošimui
  • saujos granatų sėklų papuošimui (nebūtina, bet labai gardu)

Pradėkime nuo baklažanų. Supjaustykite juos juostelėmis išilgai. Pabarstykite gausiai druska ir palikite inde pastovėti 15-20 minučių, kad druska ištrauktų baklažanų kartumą. Tuomet juos kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, apkepkite baklažanų juostas iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Atidėkite atvėsti ant popierinio rankšluosčio, tuo pačiu jis sugers ir aliejaus perteklių.

Įdarui riešutus pasmulkinkite, sudėkite į indą su ožkos sūriu, įpilkite šaukštą kokybiško aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, smulkinto česnako, petražolių. Viską sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi gautis plastilino konsistensijos, lipdomas, ne skystas. Jeigu masė per rupi, įpilkite dar šlakelį aliejaus.

Baklažanų juosteles pradėkite sukti nuo ploniausio galo. Suformuoti kalnelį įdaro vienodai į šonus, apsukite baklažanu ir suspauskite vieną šalia kito šonais lėkštėje, kad neišsivyniotų.

Papuoškite petražolėmis ir granatų sėklomis. Jos beje valgant, jei nemaišo kauliukai, priduoda labai gardaus prieskonio.

Print Friendly, PDF & Email