Šašlykai gruziniškai (Mtsvadi)

Turbūt neabejojate, kad kas savaitę iš vis naujos šalies mes ieškome būtinai vieno patiekalo, kurį Mantas gali kepti kepninėje. Taip taip, jis pas mus namie mūsų šeimos GRILLMasterCheaf 🙂 ir kaip gi lankytis Gruzijoje ir neragauti jos šašlykų marinuotų granatų sultyse 🙂 arba originalo kalba vadinamųjų Mtsvadi.

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Gruziją 🙂

Reikės:

  • 1-1,5 kg kiaulienos sprandinės
  • 1 svogūno (mes naudojome raudonąjį, tinka ir tradicinis)
  • 2 šaukštelių maltos kalendros
  • pipirų pagal skonį
  • 1 šaukšto khmeli-suneli prieskonių mišinio (rasite čia įsigyti)
  • 250 ml 100% granatų sulčių
  • 5 šaukštų baltojo vyno actas
  • 2 lauro lapų
  • 1 šaukšto adžikos (galite nedėti arba mažinti kiekį)
  • 200 ml saldaus raudono gruziniško vyno
  • 1 kupino šaukštelio druskos

Mėsą supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Pagardinkite smulkintais svogūnų žiedais, kalendrų sėklomis, pipirais, khmeli-suneli prieskoniais, Mėsą šiek tiek pamasažuokite. Užpilkite granatų sultimis, balto vyno actu, įmeskite lauro lapelius, įmaišykite adžikos. Viską šiek tiek paslėkite, kad skystis pilnai apsemtų mėsą ir marinuokite šaldytuve per naktį arba jei sumarinuosite iš ryto galite kepti jau vakare.

Mėsą išimkite iš marinato ir verkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje ir – dėmesio! – vis patepant vyno ir druskos mišiniu. Taip taip ir tepant ir vartant, nes saldus vynas tikrai neleis tingėti 🙂

Iškeptus šašykus sudėkite į molinį indą su dangčiu ir 3-5 minutes leiskite pailsėti. Tuo metu pasiruoškite lėkštes ir garnyrą 🙂

Patiekimui labai tinka pitos, marinuoti svogūnai ir aštresni agurkėliai, keptos paprikos aliejuje, o taip pat nepamirškite ir petražolių bei granatų sėklų 🙂

Print Friendly, PDF & Email