Vištiena kinietiškame riešutų ir kokosų padaže

Praeitą savaitę, kai maisto tinklaraštininkės ir projekto #susauktuperpasauli keliavo po Kinijos skonius, mes tingiai ragavome Turkijos AI sistemą 🙂 tad skubame vytis ir pirma mintis kokie ingredientai jums patiekale asocijuojasi su Kinijos soniais? Mums tai riešutai, imbieras ir balti traškantys kinietiški grybai. Būtent toks šis greitas, paprastas ir skanus patiekalas.

Reikės:

  • 30 g džiovintų baltųjų kinietiškų traškių grybų
  • 60 ml žemės riešutų aliejaus
  • 750 g vištienos vidinės file
  • 1 valg. š. malto imbiero arba 2 cm šviežio sutarkuoto
  • 1 raudonos saldžios paprikos
  • 60 ml saldaus čili padažo
  • 60 g nesaldaus žemės riešutų sviesto
  • 250 ml kokosų pieno
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1-2 valg. š. laimo citrinos sulčių
  • 25 gr šviežios kalendros

Kinietiškus grybus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, išbrinkus nupilkite ir susmulkinkite.

Ant žemės riešutų aliejaus pakepinkte smulkintą juostelėmis vištienos file, pagardinkite imbieru ir saldžios paprikos kubeliais.

Įdėkite čili padažo, žemės riešutų sviesto, įpilkite kokosų pieną, smulkintus grybus, viską užvirinę patroškinkite 15 min.

Pridėkite cukraus ir laimo citrinos sulčių bei šviežių kapotų kalendrų, viską išmaišykite ir patiekite.