Portugališka Peri-peri višta

Ši portugališkai kepta višta, dar žinoma kaip Peri Peri višta, yra vienas iš tų patiekalų, dėl kurių verta susirinkti prie stalo. Darbo nedaug, nes viską padaro orkaitė, o namuose pasklinda nuostabūs aromatai. Bet turbūt vis dar galvojate kas ya peri-peri? Galite sutikti ir kitą pavadinimą piri-piri, kuris reiškia, kad naudoti Portugalijos kolonijose augantys pipirai. Būtent nuo jų kilęs pavadinimas ir dažnai mėgstamas aštresnių skonių gerbėjų. Tačiau surasti tų pipirų nelengva, dar galima naudoti kitus Ancho Chilies, o mes nusprendėme, kad puikiai tiks raudonoji marinuota paprika, kuris sodriai nuspalvins marinatą ir papuoš keptą vištą skania plutele. #susaukstuperpasauli keliauja po Portugaliją, tad skanaukime kartu 🙂

Reikės peri-peri marinatui:

  • 2-3 keptų paprikų aliejuje arba marinate
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 6 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
  • 30 ml vyno acto
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Ir žinoma 1 viščiuko išklotinės, kurią pagaminsite iškirpdami nugarėlę ir sulaužydami viščiuką per krūtinės kaulą. Dar prie šio patiekalo puikiai tinka traškios bulvės, tad reikės 5-6 didesnių bulvių, rekomenduojame rinktis šviežias su lupena.

Visus marinato ingredientus sutrinkite iki vientisos masės. Kelis šaukštus atidėkite kepimui, o likusiu aptepkite viščiuką ir palikite marinuotis per naktį.

Kitą dieną kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite marinatu.

Bulves nuplaukite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storo griežinėliais. Išklokite jais visą skardą.

Guldykite marinuotą viščiuką krūtinėle žemyn ant bulvių ir pašaukite į 220 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių ir po jų apverskite. Kepkite viščiuką, kol vidinė kūno temperatūra pasieks 70 °C arba priklausomai nuo viščiuko dydžio bendras kepimo laikas ~ 50 minučių.

Tradiciškai šis patiekalas valgomas su jogurto ir kalendrų padažu.

Print Friendly, PDF & Email