Panchos Argentinos (argentinietiško stiliaus dešrainiai)

Turbūt pagalvojote kas čia argentinietiško? Kas įspūdingo dešrainiuose? Tai, kas daro šiuos dešrainius tokiais išskirtiniais, yra specialus padažas – Salsa Criolla, kuris yra gaminamas iš pomidorų, svogūnų, žaliųjų paprikų, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir raudonojo vyno acto. Jis šiek tiek drėgnas, bet nesijaudinkite, bandelė sugers visą šį gėrį, todėl ji bus nepaprastai skani. Galiausiai viskas, ko jums reikia, yra tik paprastos jautienos dešrelės, sviestinės bandelės ir naminė Salsa Criolla, kad galėtumėte juos surinkti ir tiesiog mėgautis. Puikus receptas vasaros piknikui ir griliui ragaujant Argentiną kartu su #susaukstuperpasauli

Reikės Salsa Criolla padažui:

  • 1 svogūno
  • 1 žalios paprikos
  • 1 pomidoro, rinkitės mažiau vandeningą ir be sėklų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių raudonojo vyno acto arba obuolių sidro acto
  • 1 mažesnės citrinos sulčių
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų

Papildomai dešrainiams reikės:

  • 4 sviestinių dešrainių bandelių
  • 4 jautienos dešrelių
  • Majonezo ir garstyčių patiekimui

Salsa Criolla yra smulkiai supjaustytas svogūno, pomidoro ir paprikos pagardas, kuriam tikrai negailėkite laiko ir būtinai viską kruopščiai supjaustykite nedideliais kubeliais. Tuomet pagardinkite aliejumi, vyno actu, citrinos sultimis, druska bei pipirais.

Dešreles pjaukite išilgai, tačiau ne pilnai, tiesiog kad dešrelė kepant dailiai pasidalintų ir išsiskleistų.

Bandeles paskrudinkite, patepkite majonezu, dėkite keptas dešreles, aptepkite garstyčiomis ir tuomet jau dosniai dėkite Salsa Criolla, būtinai ir susidariusiu skysčiu sudrėkinkite bandeles. Laukti negalima, valgyti nedelsiant 🙂

Print Friendly, PDF & Email