Veršienos šašlykai su abrikosų ir imbiero marinatu (arba PAR kebabas)

Ši savaitė kvepia tolima Afrika, arba kitaip dar rastumėt Pietų Afrikos respublika (PAR). Kai kelionės #susaukstuperpasauli bendražygė išrinko šią šalį pagalvojom, kad ir vėl gaminsime įdarytas bandeles iki kol radome šį receptą 🙂 Kvapnų ir gardų marinatą tikrai galima pritaikyti ne tik tradiciškai avienai, bet ir veršienai, kiaulienai, paukštienai, o apskrudę ir dūmo aromato įgavę abrikosai tikrai puikiai dera. Jeigu manote, kad kepime ant grotelių garsėja tik vakarinė JAV dalis, tai galime drąsiai rekomenduojame pasidomėti ir Afrikos braai kultūra (afrikanų kalba – grilis / kepsninė). O jeigu ieškosite dar daugiau įkvėpimo apie PAR kebabus, tai būtinai ieškokite termino „sosaties“, kurio pavadinimas kilęs iš žodžių „sate“, reiškiančių ant iešmelių, ir „saus“, aštraus padažo afrikanų kalba. Taigi lekiam gaminti?

Reikės marinatui:

  • ¼ svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 nykščio dydžio šviežio imbiero
  • 3 šaukštų abrikosų uogienės
  • 3 šaukštai balto vyno acto
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • ½ šaukštelio maltos kalendros
  • ½ kumino
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio maltų pipirų

Šašlykui reikės papildomai:

  • maždaug 0,5 kg veršienos (rinkitės minkštesnę dalį kaip išpjovą arba nugarinę)
  • 200 g džiovintų abrikosų
  • galite papildomai priverti ir svogūnų raudonųjų jeigu juos valgote ir mėgstate

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir imbierą, supilkite actą, uogienę, ciberžolės ir kalendros miltelius, kuminus ir druską su pipirai. Gerai sublenderiuokite.
Mėsą supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais (3-4 cm), būtinai nupjaukite riebalų perteklių arba gyslas. Marinatą sumaišykite su mėsa, tada uždenkite ir palikite kelias valandas arba per naktį šaldytuve.

Abrikosus pamirkykite apie 15-20 minučių prieš kepimą karštame vandenyje, kad suminkštėtų.

Mėsą suverkite ant iešmelių kartu su išmirkytais džiovintais abrikosais ir svogūnų gabalėliais, vieną ar kitą įdėdami tarp kiekvieno mėsos gabalo.

Kepkite ant karštų grotelių kol mėsa iškeps, patiekite su salotomis arba kitu mėgstamu garnyru.

Print Friendly, PDF & Email