Lenkiškas slyvų pyragas

Šis greitas ir paprastas lenkų virtuvės slyvų pyrago (placek z sliwkami) receptas puikiai tinka turint šviežias slyvas ir mažai laiko gamybai. slyvų gausą. Nors galite naudoti bet kokias slyvas, rekomenduojame rinktis tvirtesnes slyvas, kurios dažnai turi malonios rūgštelės ir puikiai dera su migdolų aromatais. #susaukstuperpasauli šią savaitę ragauja Lenkiškus skonius. Ir nors šį pyragą Dovilė sugalvojo kepti ekspromtu, susirado kelis lenkiškus receptus įkvėpimui, kolektyvui patiko, o nuotraukų gražių nebeliko, teks kepti patiems ir ragauti 🙂

Reikės:

  • 2+1/3 puodelių miltų
  • 2+1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 115 g nesūdyto kambario temperatūros sviesto
  • 3/4 stiklinės pieno
  • 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
  • kelių lašų migdolų esensjos
  • 6-10 šviežių slyvų (kiekis priklauso nuo jų dydžio)
  • 2 kupinų šaukštų migdolų miltų
  • 1 kupino šaukšto kokosų aliejaus + patepimui

Pasiruošimo darbai:

  • visus ingredientus ištraukite ir palaikykite kelias valandas kambario temperatūroje
  • įkaitinkite orkaitę iki 180 karščio
  • kepimo indą išklokite kepimo popieriumi vos vos pateptu kokosų aliejumi

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

Sudėkite kambario temperatūros sviestą, migdolų esensiją, pieną ir kiaušinius. Plakite rankiniu mikseriu vidutiniu greičiu 4 minutes arba tol, kol visi ingredientai susijungs. Supilkite tešlą į paruoštą skardą. Ant viršaus uždėkite slyvų skilteles.

Sutrinkite migdolų miltus su kokosų aliejumi, kol gausite drėgnus trupinius. Pabarstykite pyrago paviršių šiais trupiniais.

Kepkite pyragą orkaitėje mažiausiai 40 minučių tuomet būtinai tikrinkite mediniu pagaliuku kol keliose vietose įsmeigtas jis bus švarus bei sausas.

Leiskite pyragui atvėsti keptuvėje, kad susigertų sultys iš slyvų ir gautumėte ypač drėgną pyragą su intensyviu slyvų poskoniu.