Kepta gvakamolė

Mes labai retai, bet mėgstame aliejuje skrudinto maisto traškumą. Pamačius šį receptą Dovilė pirma abejojo dėl svogūnų, Mantas dėl kepimo aliejuje, o Domas iškart pasakė, kad geriau valgysiu nekeptus avokadus. Bet išandyti noras buvo kur kas didesnis, nei abejonės, tad jeigu šiam vakarui dar neturite užkandžio, o #Eurovizija norite žiūrėti skaniai bei įdomiai, kviečiame kartu su #susaukstuperpasauli ragauti #Mecixo ir pasigaminti šiuos puikius avokado kasnelius.

Reikės:

  • 1 žaliosios citrinos (laimo)
  • 3 avokadų
  • saujos šviežios kapotos kalendros ir dar šiek tiek papuošimui
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 1 mažo jalapeño arba kupino šaukšto smulkinto marinuoto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 didelių kiaušinių, išplaktų su 1 arbatiniu šaukšteliu vandens
  • 2 puodelių susmulkintų tortilijos traškučių
  • aliejaus, skirto kepti

Pagaminti traškučių trupinius galite labai lengvai supylę į virtuvinį smulkintuvą trotilijų traškučius.

Išspauskite pusę žaliosios citrinos sulčių, o kitą pusę supjaustykite griežinėliais bei palikite patiekimui.

Nedidelę kepimo skardą arba šaldiklio stalčiuką išklokite pergamentiniu popieriumi. Dideliame dubenyje sumaišykite sutrintus avokadus, laimo sultis, kalendrą, svogūną, jalapeño ir druską.

Ant kepimo skardos su ledų šaukštu patogiai suformuokite vienodo dydžio gvakamolės rutuliukus ir palaikykite šaldiklyje 30 minučių.

Į atskirus seklius dubenėlius sudėkite išplaktus kiaušinius ir susmulkintus tortilijų traškučius.

Sušaldytą gvakamolę pirmiausia apvoliokite traškučiuose, tada kiaušinyje, tada vėl traškučiuose.

Kartokite, kol visi gvakamolės rutuliukai pasidengs.

Puodą ar gilią keptuvę storu dugnu iki pusės pripildykite aliejaus. Įkaitinkite aliejų iki 350°, tada pakepinkite rutuliukus dalimis iki šviesiai auksinės spalvos 2–4 minutes. Iškeptus rutuliukus padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir pagardinkite druska.

Perkelkite į serviravimo indą ir patiekite su žalisios citrnos skiltelėmis.

Skanaukite dar šiltus su kokiu sūrio padažu arba mango majonezu

Print Friendly, PDF & Email