Desertas „Pusnyje sustingusi vasara”

Ar jau matėt naujausią žiemišką Debesų numerį?  Skubėkite pavartyti, daug skanių idėjų artėjančioms šventėms ir ne tik 🙂 o aš pristatau vieną iš trijų  publikuotų receptų pasakiško skonio „Ledinuko” tematikai – desertas 🙂

Desertas pusnyse (2)3 Reikės:

  • 2 skirtingų skonių ir spalvų želė
  • 800 ml verdančio vandens
  • 1 arb.š. vanilinės pudros
  • 2 arb.š. cukraus pudros
  • 125 ml 35 proc. riebumo plakamosios grietinėlės
  • ½ pakelio grietinėlės standiklio
  • 250 g švelniosios varškės
  • 50 g migdolų plokštelių

Želatiną išbrinkinkite karštame vandenyje ir atvėsinę paliekite sustingti šaldytuve. Vandens kiekis pritaikytas standartiniam želė pakeliui, kuriam reikia 500 ml vandens, jeigu naudojamas nestandartinis vandens kiekį reikia pasirinkti proporcingai.

Sustingusią želė sukapokite aštriu peiliu ir dar palikite šaldytuve ~ 1 val. Sustingusią dar kartą sukapokite, kol gaunasi skaidrūs spalvoti kristalai.

Vanilinę ir cukraus pudras sumaišykite su grietinelė ir lengvai paplakite, tuomet įdėkite standiklio ir plakite iki pageidaujamo tirštumo. Atsargiai sumaišykite su varške ir sluoksniuokite desertą su spalvotos želė kristalais, tarpuose pabarstykite migdolų plokštelių.

Desertas pusnyse (5)3

Želę galima gaminti labai įvairiai, ypač skanu bus trintos šaldytos uogos su želatina ir tikrai viduryje žiemos kvepės tikra vasara 🙂 Jei naudosite saldžią varškė, tuomet cukraus nedėkite. Vietoj migdolų galite naudoti bet kokius kitus smulkintus riešutus, taip pat tinka ir skrudinti.

Desertas pusnyse (1)3

2 komentarai “Desertas „Pusnyje sustingusi vasara”

    1. Jeigu desertas bus patiekiamas iš karto, standiklis nebūtinas tikrai 🙂
      Jis svarbus, kad ilgiau išsilaikytų grietinėlė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

sixteen − eight =