Ar jau matėt naujausią žiemišką Debesų numerį? Skubėkite pavartyti, daug skanių idėjų artėjančioms šventėms ir ne tik 🙂 o aš pristatau vieną iš trijų publikuotų receptų pasakiško skonio „Ledinuko” tematikai – desertas 🙂
- 2 skirtingų skonių ir spalvų želė
- 800 ml verdančio vandens
- 1 arb.š. vanilinės pudros
- 2 arb.š. cukraus pudros
- 125 ml 35 proc. riebumo plakamosios grietinėlės
- ½ pakelio grietinėlės standiklio
- 250 g švelniosios varškės
- 50 g migdolų plokštelių
Želatiną išbrinkinkite karštame vandenyje ir atvėsinę paliekite sustingti šaldytuve. Vandens kiekis pritaikytas standartiniam želė pakeliui, kuriam reikia 500 ml vandens, jeigu naudojamas nestandartinis vandens kiekį reikia pasirinkti proporcingai.
Sustingusią želė sukapokite aštriu peiliu ir dar palikite šaldytuve ~ 1 val. Sustingusią dar kartą sukapokite, kol gaunasi skaidrūs spalvoti kristalai.
Vanilinę ir cukraus pudras sumaišykite su grietinelė ir lengvai paplakite, tuomet įdėkite standiklio ir plakite iki pageidaujamo tirštumo. Atsargiai sumaišykite su varške ir sluoksniuokite desertą su spalvotos želė kristalais, tarpuose pabarstykite migdolų plokštelių.
Želę galima gaminti labai įvairiai, ypač skanu bus trintos šaldytos uogos su želatina ir tikrai viduryje žiemos kvepės tikra vasara 🙂 Jei naudosite saldžią varškė, tuomet cukraus nedėkite. Vietoj migdolų galite naudoti bet kokius kitus smulkintus riešutus, taip pat tinka ir skrudinti.
Dovile, o kuo butu galima pakeisti grietinėlės standiklį?Nemanau, kad jo rasiu pirkti savo krašte…
Jeigu desertas bus patiekiamas iš karto, standiklis nebūtinas tikrai 🙂
Jis svarbus, kad ilgiau išsilaikytų grietinėlė.