sekmadienio rytas dažnai būna lovoje, su puodeliu skanios kavos ir kokiais tingiais pusryčiais… be kurių tikrai nepažiūrėčiau Beatos laidos 🙂 kurį šį kartą sužavėjo kvapniu, pikantišku mėsos marinatu. Taigi nieko nelaukus, pagaminau ir aš, pirmas bandymas buvo super skanus ir greit sudorotas, tad kartojam įamžinimui… antras dublis 🙂
Reikės:
- 500 gr liesos mėsytės (tinka kalakutienos, vištienos šlaunelių mėsa, kiaulienos nugarinė)
- 1 didelis apelsinas
- 4 didelės skiltelės česnako
- 10 šakelio šviežio (idealu-citrininio) čiobrelio (arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio, Beata naudoja rozmariną)
- 1 v.š. medaus
- Druska, pipirai
- 2 morkos
- 400 gr moliūgo
- 500 gr pekino kopūsto
- 1 stiklinė sultinio
- 6-8 v.š. kuskuso
Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis pamarinuojame su tarkuotu česnaku, tarkuota apelsino žievele, čiobreliais. Apelsino sultis sumaišome su medumi ir užpilame ant mėsos, šiek tiek druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome bei paliekame marinuotis, geriausiai per naktį.
Mėsą apkepiname įkaitintoje keptuvėje, patrokšiname ~ 10 minučių. Tuomet supilame likusį marinatą, tuomet sudedame tarkuotą morką ir gabalėliais supjaustytą moliūgą. Patroškiname dar ~ 5 minutes.
Užpilame stiklinę sultinio ir palaukiame kol sultinys užvirs. Tuomet sudedam kuskusą, išjungiame kaitrą ir uždengiame dangčiu.
Pačioje pabaigoje įmaišome smulkiai supjaustyto pekino kopūsto.