Raugintų kopūstų sriuba su dešrelėmis ir pyragėliais

kai šalta, niūru norisi kokios nors šiltos kvepiančios sriubos… labai mėgstu raugintų kopūstų sriuba su rūkytosmis dešrelėmis 🙂 tad pasidalinsiu savo skania šilta sriuba 🙂

Raugintu kopustu sriuba su desrelemis ir pyrageliais (3)3

Reikės:

  • 300 gr rūkytų dešrelių
  • 800 gr raugintų kopūstų
  • 2 morkos
  • 100 gr rūkytos šoninės juostelių
  • 6-8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
  • rūkytų šonkauliukų sultinio kubelis
  • 1 v.š. aliejaus
  • 4 v.š. pomidorų pastos
  • 2 l vandens
  • virtų bulvių su lupena
  • 3 lapeliai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinio trynys
  • šiek tiek džiovinto raudonėlio

3 dešreles supjaustome griežinėliais pyragėlių įdarui, kartu susmulkiname džiovintus pomidorus ir atidedame 3 v.š. raugintų kopūstų. Viską pakepiname ir paliekame atvėsti. Sluoksniuotą bemielę tešlą ištraukiame iš šaldiklio ir paliekame ~ 30 min sušilti, supjaustome lapelius pusiau į vienodus kvadratus, atvėsusį įdarą padaliname po lygiai ant kvadratėlių, sulenkiame į trikampėlius ir šakute suspaudžiame kraštelius.Aptepame kiaušinio tryniu, pabarstome džiovintu raudonėliu. Kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 10-15 min.

Likusias dešreles taip pat supjaustome riekelėmis, šoninę supjaustome juostelėmis, pakrudiname puode su aliejumi. Sudedame morkas, sutarkuotas per burokinę tarką. Užpilame vandeniu ir užverdame. Paverdame 5-10 min, tuomet sudedame kopūstus, pomidorų pastą, sultinį ir viską išmaišius troškiname kol kopūstai suminkštėja ~20-30 min.

Sriuba patiekiame su įpjaustytomis virtomis bulvėmis ir pyragėliais.

Raugintu kopustu sriuba su desrelemis ir pyrageliais (2)3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two − 2 =