kai šalta, niūru norisi kokios nors šiltos kvepiančios sriubos… labai mėgstu raugintų kopūstų sriuba su rūkytosmis dešrelėmis 🙂 tad pasidalinsiu savo skania šilta sriuba 🙂
Reikės:
- 300 gr rūkytų dešrelių
- 800 gr raugintų kopūstų
- 2 morkos
- 100 gr rūkytos šoninės juostelių
- 6-8 saulėje džiovinti pomidorai
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
- rūkytų šonkauliukų sultinio kubelis
- 1 v.š. aliejaus
- 4 v.š. pomidorų pastos
- 2 l vandens
- virtų bulvių su lupena
- 3 lapeliai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 kiaušinio trynys
- šiek tiek džiovinto raudonėlio
3 dešreles supjaustome griežinėliais pyragėlių įdarui, kartu susmulkiname džiovintus pomidorus ir atidedame 3 v.š. raugintų kopūstų. Viską pakepiname ir paliekame atvėsti. Sluoksniuotą bemielę tešlą ištraukiame iš šaldiklio ir paliekame ~ 30 min sušilti, supjaustome lapelius pusiau į vienodus kvadratus, atvėsusį įdarą padaliname po lygiai ant kvadratėlių, sulenkiame į trikampėlius ir šakute suspaudžiame kraštelius.Aptepame kiaušinio tryniu, pabarstome džiovintu raudonėliu. Kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 10-15 min.
Likusias dešreles taip pat supjaustome riekelėmis, šoninę supjaustome juostelėmis, pakrudiname puode su aliejumi. Sudedame morkas, sutarkuotas per burokinę tarką. Užpilame vandeniu ir užverdame. Paverdame 5-10 min, tuomet sudedame kopūstus, pomidorų pastą, sultinį ir viską išmaišius troškiname kol kopūstai suminkštėja ~20-30 min.
Sriuba patiekiame su įpjaustytomis virtomis bulvėmis ir pyragėliais.