Kakavinis vyno pyragas

bevartydama senus „Žmonių” žurnalus aptikau keletą žinomų žmonių receptų, kurie tuo metu nesudomino, bet dabar ieškant naujų potyrių kaip tik paskatino paeksperimentuoti 🙂 rezultatu aš labai patenkinta, nes keletas subtilių priedų sužadino ypatingus skonius 🙂

sokoladinis vyno pyragas (2)3

Reikės:

  • 250 gr miltų (naudojau kvietinius miltus ir dalį to kiekio pakeičiau 2 v.š. su kaupu grikių miltų, ateityje dėčiau jų dar daugiau, superinis prieskonis)
  • 45 gr kakavos (papildomai formos pabarstymui)
  • 1 a.š. sodos
  • 165 gr rudojo cukraus
  • 0,5 a.š. druskos
  • 250 ml natūralaus vyšnių vyno (naudojau Vorutos, tinka ir serbentų)
  • 100 gr vyšnių džemo (jei vyną naudosite serbentų, rinkitės serbentų džemą)
  • 5 v.š. žemės riešutų aliejaus (papildomai formos tepimui)
  • 2 lašai vanilės esensijos

Viename dubenyje sumaišome visus sausus produktus, kitame – vyną, džemą, aliejų, vanilę. Galiausiai viską sumaišome į vientisą masę, kuria gaunasi tokia beveik  kaip minkoma tešla. 

Galima kepti tiek pailgą formą, tiek keksiukus, aš rinkausi apvalią silikoninę kepimo formą ~ 20 cm skersmens. Kepimo formą gausiai ištepame aliejumi, pabarstome kakava.

Sudedame paruoštą pyrago masę, išlyginame ir kepame 150 karštumo orkaitėje 45-50 min.

Pyragas grynai sveikuoliškas, veganiškas, tad jeigu norisi jį šiek tiek dar paskaninti, galima aplieti tirpintu šokoladu. Kažkokios drėgmės tikrai norėjosi, tad jei ne šokoladas, tai koks lengvas sirupas taip pat paskanintų.

sokoladinis vyno pyragas (1)3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nine + 18 =