Šiuos vaflius dievinam mes visi trys. Kaip ir beje ne vienas bandytas Mukatano receptas, retai nepatinka mūsų skoniui. Gal tik reikia šiek tiek laiko, kantrybės neskubėti atidaryti vaflinės ir… lėto ryto sau ir savo mylimukams. Rekomenduojame būtinai paskaitykite originalų receptą, nes ten ne tik receptas, bet ir krūva patarimų kaip išsikepti sveikesnius vaflius ir mėgautis jais be sąžinės priekaištų 🙂
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio sunokusio banano
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- 250 g 9 proc. riebumo varškės
- 2 M dydžio kiaušinių
- 90 g graikiško jogurto
- 45 g avižinių miltų (arba tiesiog sumaltų avižinių dribsnių)
- 45 g šviesių speltų miltų
- aliejaus kepimui
Bananą, druską ir varškę sutrinkite šakute.
Įmaišykite kiaušinius ir jogurtą.
Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Tešla gaunasi tiršta.
Įkaitinkite vaflinę. Tai vienas svarbiausių žingsnių. Aliejumi papurškite, dėkite po šaukštą tešlos.
Kepkite vaflius nuo 5 minučių, atsargiai bandykite atidaryti, jeigu neatsidaro dar pakepkite, nes bandant atidaryti vaflis tiesiog plyš per pusę.
Mėgaukite su sūdyta karamele, trintomis šviežiomis uogomis ar tiesiog uogiene.