Ančių kiaušinių biskvitas

Gavom dovanų ančių kiaušinių. Kąąąąąąąą daryyyyyyyyt??? Pirma mintis. Prisiskaitėme apie naudą, tačiau nusprendėme išbandyti anglišką biskvitą. Galime drąsiai teigti, kad gražesnio ir skanesnio biskvito nesam ragavę. Geltonas. Purus. Tirpsta burnoje. Patiekite su mėgstamu pertepimu ir trintomis uogomis.

Reikės:

  • sviesto kepimo skardelei
  • 3 ančių kiaušinių
  • 75 g smulkaus cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 75 g kvietinių miltų

Galite kepti apvaliose arba vienoje didesnėje kvadratinėje skardoje. Mes taip ir kepėme, nes norėsi ne apvalaus torto, o dailių greitai sutepamų ir dar greičiau suvalgomų pyragėlių. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakite su cukrumi ir druska iki standžių, nekrintančių putų. Tuomet po vieną įmaišykite trynius.

Toliau suberkite persijotus miltus ir mentele juos palengva įmaišykite į tešlą jos nebeplakant.

Štai viskas paruošta. Supilkite į kepimo formą ir kepkite 180 ºC orkaitėje ~ 25 minutes. Iškepusį biskvitą būtinai 10 minučių vėsinkite ant grotelių ir tik tuomet atsargiai nuplėškite kepimo popierių.

Iškeptą biskvita pjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sluoksniuokite su plakta grietinėle ir šviežiai trintomis uogomis. Mes gardžiavomės su braškių ir rabarbarų greita uogiene.

Print Friendly, PDF & Email