Braškių vienasluoksnis tortas

Jeigu jau atsivalgėt braškių, prisišaldėt, prisivirėt uogienių, tai kviečiame pasigaminti tobulai gardų vienasluoksnį tortą. Šiam receptui mus įkvėpė Beatos virtuvė. Tačiau mes nekepam dviejų biskvitų, daug skaniau mėgautis vienasluoksniu su kalnu uogų 🙂 Kadangi kepam jau ne pirmą kartą, tai galime drąsiai rekomenduoti aplieti trintu mangu su laimo citrina, kuris puikiai dera su avietėmis.

Biskvito sluoksniui reikės:

  • 2 L dydžio kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 75 g miltų
  • 30 ml bekvapio aliejaus
  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės
  • 1 šaukšto apelsinų sulčių
  • žiupsnelio druskos

Morengo sluoksniui reikės:

  • 2 L dydžio kiaušinių baltymų
  • 60 g cukraus

Kremui reikės:

  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g maskarponės
  • dosnios saujos kvapnių kavos pupelių
  • 30 g cukraus pudros
  • Braškių ir mėtų papuošimui (tiks bet kokios uogos, ar netgi vaisių)

Pradėkite nuo grietinėlės, kuriai dieviško aromato suteiks kavos pupelės. Užpilkite jas grietinėle ir palaikykite šaldytuve per naktį.

Biskvitui labai gerai iki standžių putų išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Toliau plakdami sudėkite apelsino žievelę, sultis ir galiausiai aliejų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių plakinį jau mentele, o nebe plakimo šluotele. Paruoštą biskvito masę pilkite į atsegamą kepimo formą.

Morenginiam sluoksniui išplakite baltymus su cukrumi iki standžių baltų putų. Paskleiskite atsargiai ant biskvito.
Viską kepkite 180 °C orkaitėje 25 minutes. Atvėsinkite.

Kremui nukoškite grietinėlę, nuo kavos pupelių. Išplakite su cukraus pudra iki standumo, atsargiai įmaišykite maskarponę.
Dalį braškių sutrinkite. Likusių dalį pjaustykite perpus, mažesnes palikite nepjaustytas.
Atvėsintą biskvitą gausiai aptepkite paruoštu kremu, aplaistykite trintomis braškėmis, puoškite braškėmis, mėtomis ir vaišinkitės.

Print Friendly, PDF & Email