visiškai netyčia… visiškai ekspromtu… sumaišius keletą pagrindinių produktų… pridėjus dar šiek tiek improvizacijos… gavosi vasariškai kvapnus varškės apkepas… tiek vakarienei, tiek pietums, tiek pusryčiams 🙂
Reikės:
- 500 gr riebios varškės
- 100 gr cukraus
- 50 gr lydyto sviesto
- 2 L dydžio kiaušiniai
- Keli lašai romo esensijos
- 3 v.š. kokosų drožlių
- 2 dideli prinokę bananai
- 70 gr manų kruopų
- 1 v.š. abrikosų kauliukų aliejaus
- nubrauktas a.š. kepimo miltelių
Varškę sutriname ir gerai išsukame su cukrumi, lydytu sviestu, kiaušiniais, romo esensija, kepimo milteliais, manų kruopomis.
Pailgos formos silikoninę keksinę ištepame abrikosų kauliukų aliejumi ir pabarstome 1 v.š. kokosų drožlių.
Sudedame pusę varškės masės. Pabarstome dar 1 v.š. kokosų drožlių.
Sudedame riekelėmis supjaustytus bananus. Pabarstome šiek tiek cukrumi. Uždengiame likusia varškės mase. Pabarstome paskutiniu 1 v.š. kokosų drožlių.
Kepame 190 karštumo orkaitėje 35-45 min.
Karštą apkepa ištraukiame iš orkaitės ir palaikome formoje kol šiek tiek atvėsta. Skanaujame su šviežiomis trintomis uogomis arba jogurtu.