nors dar ne ruduo, bet kai už lango monotoniškai kapsi vasariškas lietutis, norisi ko nors šiltesnio ir sotesnio… lyg primenančio rudenį, lyg kažkoks kvapnus prisiminimas iš vaikystės, kai babytė kaime parneštus grybus tiesiai iš miško pakepindavo ant sviesto su šviežiomis bulvėmis… mmmm nieko čia ypatingai išradingo, bet labai nuoširdžiai skanu 🙂
Reikės:
- šviežių bulvių
- šviežių krapų
- 0,5 l mėgstamų susmulkintų ir nuvirtų grybų
- 400 ml pieno
- 2 a.š. miltų
- 0,5 a.š. rūkytos paprikos
- 100 gr šoninės
- druskos, pipirų
- 50 gr sviesto
Bulves kruopščiai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje, pagardiname smulkintais krapais.
Šoninę supjaustome plonomis juostelėmis ir pakepiname kol apskrunda. Mėgstantys svogūnus galite juos pakepinti kartu. Sudedame grybus ir sviestą. 50 ml pieno sumaišome su miltais ir paliekame išbrinkti. Likusį pieną supilame į prie grybų ir troškiname ant mažos ugnies ~ 10-15 min. Pagardiname druska, pipirais, rūkyta paprika, vienu valgomu šaukštu smulkintų krapų. Pabaigoje įmaišome pieno ir miltų mišinį, bei maišome kol viskas sutirštėja.
Bulves pasmulkiname, užpilame grybų-šoninės padažu ir skanaujame 🙂