Chačapuri su sūriu gruziniškai

 šiandien mano brangiausias man rodo naują rastą receptą… sako noriu šių blynų 🙂 nu ką gi… pirmas bandymas buvo iš pusės normos… patikėkit jie tikrai DIDELI ir SOTŪS 🙂

chacapuri (3)3

Reikės (4 dideliems chačapuriams):

  • 1 kg kvietinių miltų (+ kočiojimui)
  • 500 ml kefyro
  • 4 gr sodos
  • 600 gr fermentinio sūrio
  • 4 kiaušiniai

Kefyrą sumaišome su kiaušiniais, sudedame išsijotus miltus su soda ir išminkome minkštą prie rankų nelimpančią tešlą. Jeigu reikia pridedame papildomai miltų.

Gautą tešlą padaliname į 4 dalis, toliau gautus kamuoliukus dar pusiau į didesnį ir mažesnį. Iškočiojame abu rutuliukus iki 0,5 cm storio, geriau ploniau, nes kepant tešla dar pasipūs. Idedame 1/4 tarkuoto sūrio, uždengiame mažesniu iškočiotu rutuliuku ir užlankstome didesniojo kraštus.

Kepame sausoje keptuvėje pirmiausia užlankstyta puse žemyn vidutinio karštumo ~8 minutes uždengtą dangčiu. Kad viena pusė jau tikrai apkepusi, galite suprasti iš iškiklusio burbulo tešlos. Apverčiame ir kepame dar ~4 minutes nebeuždengus dangčiu.

Tešla neturi sudegti, bet turi būti iškepusi.

Skanaujame dar šiltus 🙂 apsivalgymas garantuotas 🙂 o jei dar sūrį įdėsit kokį pikantišką su prieskoniais… mmm karštas užkandis gerai kompanijai 🙂

chacapuri (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty + 6 =