šiandien mano brangiausias man rodo naują rastą receptą… sako noriu šių blynų 🙂 nu ką gi… pirmas bandymas buvo iš pusės normos… patikėkit jie tikrai DIDELI ir SOTŪS 🙂
Reikės (4 dideliems chačapuriams):
- 1 kg kvietinių miltų (+ kočiojimui)
- 500 ml kefyro
- 4 gr sodos
- 600 gr fermentinio sūrio
- 4 kiaušiniai
Kefyrą sumaišome su kiaušiniais, sudedame išsijotus miltus su soda ir išminkome minkštą prie rankų nelimpančią tešlą. Jeigu reikia pridedame papildomai miltų.
Gautą tešlą padaliname į 4 dalis, toliau gautus kamuoliukus dar pusiau į didesnį ir mažesnį. Iškočiojame abu rutuliukus iki 0,5 cm storio, geriau ploniau, nes kepant tešla dar pasipūs. Idedame 1/4 tarkuoto sūrio, uždengiame mažesniu iškočiotu rutuliuku ir užlankstome didesniojo kraštus.
Kepame sausoje keptuvėje pirmiausia užlankstyta puse žemyn vidutinio karštumo ~8 minutes uždengtą dangčiu. Kad viena pusė jau tikrai apkepusi, galite suprasti iš iškiklusio burbulo tešlos. Apverčiame ir kepame dar ~4 minutes nebeuždengus dangčiu.
Tešla neturi sudegti, bet turi būti iškepusi.
Skanaujame dar šiltus 🙂 apsivalgymas garantuotas 🙂 o jei dar sūrį įdėsit kokį pikantišką su prieskoniais… mmm karštas užkandis gerai kompanijai 🙂