Varškėčiai su bulvėmis

varškė ir bulvė pastaruoju metu labai mėgstamas derinys mūsų virtuvėje…. tad iš šios meilės gimęs patiekaliukas tikrai vertas pasidalinti ir priminti tai ką, galbūt esame pamiršę 🙂

varskeciai su bulvemis (1)3

Reikės (6 porcijos):

  • 500 gr riebios varškės
  • 500 gr bulvių
  • 1 L dydžio kiaušinis
  • 125 gr miltų
  • druskos
  • 80 gr sviesto
  • 5 v.š. grietinės
  • 8 v.š. mėgstamų marinuotų grybų
  • aliejaus kepimui

varskeciai su bulvemis (2)3

Bulves išverdame su lupena. Atvėsiname. Sutriname iki košės ir sumaišome su varške iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir dar kartą viską gerai išmaišome. Pridedame miltų (kiekį galite pasireguliuoti, pagal masės lipnumą) ir labai gerai išmynkome. Gautą masę padaliname į vienodo dydžio kamuoliukus ir kurių suformuojame blynelius.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius palengva iš abiejų pusių.

Kol kepsite blynelius, išlydykite sviestą ir pakepinkite grybus, pridėkite grietinės ir jei reikia druskos. Iškeptus blynus užliekite padažu ir skanaukite.

varskeciai su bulvemis (3)3

Print Friendly, PDF & Email

4 komentarai “Varškėčiai su bulvėmis

  1. viena karta kepiau, labai skanu buvo. antra karta blynai istezo, minksta mase po keptuve voliojos. nesupratau kame reikalas..

    1. Gali būti kelios priežastys:
      1. Masę palaikėt šaldytuve ir suvandenijo, man jau irgi taip buvo.
      2. Bulvės mažiau krakmolingos ir lipnios, reikėjo padidinti miltų kiekį.
      Kartais net nuo kiekvieno kitu gaminimo metu kito paimto ingrediento (bulvės, varškė, miltai) gali nesigauti dėl skirtingų jų tekstūrų.
      Pradžiai pirma keptuvė ir rodys ko trūksta, tad siūlau kepti 1-2 blynus, kad įsitikint ar viskas gerai.

Komentuoti: kas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fifteen + 12 =