Marinuotos juodosios alyvuogės

mėgstu alyvuoges… dievinu… kai dar šalia koks parmezano sūrio gabaliukas su citrusiniu pagardu… tiesiog kramsnoji tyliai ir mėgaujies… o jei dar alyvuogės marinuotos namie, tai išvis fantastika 🙂 ilgą laiką gaminau, pagal vieną receptą, tačiau jau jis turbūt pabodo, kad pradėjau ieškoti, kažko dar… ne visi eksperimentai buvo skanūs, ne visi verti pakartojimų, bet šis Žaidimų aikštelės receptukas, tikrai bus kartojamas dar ne kartą 🙂

marinuotos juodosios alyvuoges (2)3

Reikės:

  • 400 gr konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų (naudojau didžiasiąs graikiškas)
  • 4 v.š. medaus
  • 4 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  •  4 v.š. kokybiško balzaminio acto
  • 1 citrinos tarkuota žievelė (naudojau laimo, bet tinka ir standartinė tikrai)
  • žiupsnelis druskos
  • 0,5 a.š. džiovintų rozmarinų
  •  0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
  •  0,5 a.š. džiovintų čiobrelių

marinuotos juodosios alyvuoges (1)3

Alyvuoges nupilkite ir gerai nuvarvinkite. Marinatui dubenėlyje pakaitinkite medų su aliejumi ir balzaminiu actu. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, druską ir prieskonius.

 Alyvuoges suberkite į uždaromą indą, užpilkite marinatu, uždarykite ir gerai supurtykite. Statykite į šaldytuvą kelioms valandoms. Skaniausios alyvuogės bus jei pamarinuosite iš vakaro ar prieš 2 dienas. 

Iš vakaro pamarinuotos alyvuogės neblogai įmirko, 2ą dieną jos buvo tiesiog tirpstančios.. mmm…… muuurrrr 🙂

marinuotos juodosios alyvuoges (3)3

Print Friendly, PDF & Email

Vienas komentaras “Marinuotos juodosios alyvuogės

  1. Ir aš esu jas darius 🙂 dabar kiek paprastesnį darau – aliejus, balzaminis actas (dažnai ir kreminis) + persiladas + skiltelė česnako išspausta + rozamarinų ir bazilikų. Čia toks greitam naudojimui, įgauna aromatą jau praktiškai per valandą 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

20 − eleven =