čia tokia linksma istorija gavosi… suplanavau kepti slyvų klafutį ir paprašiau brangiausiojo grįžtant iš darbo parnešti jam trūkstamų 900 gr slyvų 🙂 kraustant pirkinių maišą niekaip neradau tų užsakytų slyvų, kol galiausiai dugne pamačiau 2 maišelius po 500 gr džiovintų slyvų 😀 ar pykau? ne… nes buvo žiauriai juokinga, o suktis iš padėties, nes vistiek reikėjo deserto, teko su Daivos pagalbos ir jos nuostabiai skaniu kriaušių-slyvų pyragu, žinoma be slyvų, bet keli pakeitimai puikiai tiko kepant tik su kriaušėmis 🙂
Reikės:
- 125 gr sviesto
- 200 gr miltų
- 150 gr cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių L dydžio
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. karšto vandens
- 2 didelės kriaušės
- 1 v.š. migdolų miltų
- 2 v.š. citrinų cukatų
- migdolų plokštelių
- truputį druskos
Miltus, migdolų miltus (arba tiesiog smulkintus migdolus), kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į miltų mišinį, pridėkite cukatų. Įpilkite karšto vandens ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo formą (kepiau 21 cm silikoninėje formoje). Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais skiltelėmis. Ant pyrago viršaus išdėliokite kriaušes, įspaudami jas į tešlą, ir užberkite migdolų plokštelių. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 25-30 min. Ar iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.