šis Lino Samėno receptas mane užkabino iki.lt puslapyje 🙂 žinoma jį pasikoregavau pagal savo skonį 🙂
Reikės:
Triušis 1 vnt. (aš jį iš vakaro pamarinavau su paprikų milteliais, mairūnu ir sojos padažu)
3 vidutinės morkos
Kvietiniai miltai 2 valg. šaukšt.
Salierų šaknys 70 g (nedėjau)
Pankoliai 70 g
Svogūnai 70 g (nedėjau)
Česnakai 10 g
Pankolių sėklos 5 g (nedėjau)
Alyvuogių aliejus 15 g
Raudonojo vyno actas 10 ml
Rudasis cukrus 20 g
Pomidorų pasta 20 g (aš naudojau saulėje džiovintus pomidorus ir kelis šaukstus pomidorų padažo 🙂 )
Alyvuogės (žalios)
70 g Mairūnai
100 g Pistacijų branduoliai
25 g Kedrų riešutai
100 g Džiovintos slyvos (vietoj recepto filmuke minimų razinų)
Taigi… sukapotą triušį apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje, gerai apskrudinam 🙂 Pasiruošiam daržoves: aliejuje įberiam rudojo cukraus, mairūnus ir apkepam pankolius, morkas, vėliau įdedam pjaustytus juostelėm pomidorus, alyvuoges, pomidorus, riešutus ir slyvas 🙂 Apkeptą triušį sudedam į troškintuvą, ant viršaus uždedam apkepintas daržoves, pomidorų padažo, raudonojo vyno acto pašlakstom, užpilam vandens kol apsemia trečdalį viso turinio 🙂 ir tiesiai į orkaitę 🙂 Kadangi stiklinį troškintuvą galima dėti tik į šaltą orkaitę, aš kepiau kol troškinys pradėjo burbuliuoti ir tuomet dar patroškinau pusvalandį 🙂
Skonis… nu žinokit tikrai vertą pasikuost dėl jo virtuvėje 🙂 ypač, kad iškepus nuo kvapo visi jautėsi tiesiog apsvaigę ir puolė greitai ragaut, kad net pamiršom nufotografuoti, tad teks pasitenkinti tik tokiu… apvalgytu vaizdeliu 🙂