Trinti kokteiliai su bananais

Ar mėgstate kokteilius? Domas nemėgsta, Mantas mieliau renkasi iš baro meniu, o Dovilės ryto meniu dažnai būna trintas pusrytis, kai tenka anksti su saule judėti link sostinės. Vienok atradus žaliuosius koktelius su avokadais, špinatais Dovilė bent kartą į savaitę pusryčiams plaka kokteilį. Patogu, greita ir skanu! Kadangi šią savaitę #produktoiššūkis kolektyve karaliauja #bananas, tai kodėl gi nepasidalinus net trimis paprastais receptais, praturtintais riešutų pienu ir sveika lasteliena žarnynui. Plakit, ragaukit, dalinkitės savo skoniais ir atradimais!

Riešutų pienas (bazinis receptas kiekvienam riešutų tipui):

  • 1 puodelio riešutų
  • 2 puodelių šalto vandens
  • žiupsnelio druskos

Riešutus būtina nuplaukite tekančiu vandeniu ir užpilkite vandeniu iš vakaro, kad išbrinktų.

Ryte vandenį nupilkite, riešutus nuplaukite, sudėkite riešutus į kokteilinę, užpilkite šviežiu vandeniu, pagardinkite žiupsneliu druskos ir malkite didžiausiu greičiu 3-4 minutes.

Nukoškite pagamintą riešutų pieną, o likusių riešutų tirščių jokiu būdu neišmeskite. Juos galite panaudoti košėms gardinti, pyragams kepti, įdarams gaminti.

O dabar pasiruoškite išbandyti tris Dovilės mėgstamiausius skonius su bananais 🙂 šis vaisius itin tinkamas šaldyti ir bet kuriuo metu panaudoti trintiems kokteiliams ar ledams, nes pripažinkite būna ateina ir parduotuvėje nerasi nei vieno prinokusio arba nepernokusio banano 🙂

Bertoletijų kakavinis

  • 200 ml Bertoletijų riešutų pieno (jau aprašėme kaip gaminti prie bazinio riešutų pieno žr. aukčiau)
  • 5 mirkytos džiovintos slyvos
  • 0,5 arb.š. nesaldintos kakavos
  • 0,5 šaldyto griežinėliais banano

Kokosinis uogų

  • 200 ml kokosų drožlių pieno
  • 6 mirkytos džiovintos datulės
  • 50 g aviečių (gali būti ir šaldytos)
  • 0,5 banano griežinėliais

Migdolų bananinis su prieskoniais

  • 200 ml migdolų riešutų pieno
  • 6 mirkyti džiovinti abrikosai
  • 1 šaldyto griežinėliais banano
  • žiupsnis cinamono
  • 1/4 arb.š. burboninės vanilės pastos

Galite riešutų pieną pasigaminti patys, galit naudoti pirktinį, tačiau visų svarbiausia eksperimentuokite su skoniais, pagardinkite vienu kitu šaukšteliu maltų linų sėmenų arba Balkšvojo Gysločio luobelėmis dėl savo žarnyno sveikatos ir lėtai mėgaukitės 🙂

Print Friendly, PDF & Email