Karštos rudeninės salotos su moliūgu

Kai prieš savaitę ant mašinos veidrodėlio mums pašnibždėjei „aš jau čia“, iš pradžių tykiai nusipurtėm, nes tikrai nelaukiam rudeniško lietaus, šaltuko keliaujančio augalų viršūnėmis, tačiau… tu apkabinai ramiu rūku ir pakvietei keliaut kartu… ruduo… tu atėjei! O kartu su tavim visos skaniausios ir spalvingiausios daržovės į mūsų namus. Tad #produktoiššūkis šios savaitės ne mačiau rudeniškas svečias – #moliūgas

Reikės 2 porcijoms:

  • 1 mažesnio arba gabalėlio didesnio hokaido moliūgo
  • 2 plonų cukinijų (itin spalviškai gražiai dera viena žalia, kita geltona)
  • 8-10 marinuotų aliejuje keptų paprikų (mes ypatingai mėgstame peperoni piquillo) arba galite keisti ir šviežiomis paprikomis
  • 3-4 dosnių saujų žaliųjų salotų
  • šaukšto ghee sviesto
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštų moliūgų sėklų
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • balzaminio acto kremo

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Juos pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Kepkite 200 °C karštumo orkaitėje 25-30 minučių arba kol gabalėliai bus norimo minkštumo. Minutę pabaigoje paskrudinkite dėl traškumo.

Keptuvėje įkaitinkite ghee sviestą. Cukinijas supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais. Apkepinkite ant didelės ugnies.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite moliūgų sėklas.

Lėkštėje išdėliokite nuplautas, nusausintas ir suplėšytas salotas. Ant jų išdėliokite kepintas cukinijas, juostelėmis pjaustytas paprikas. Sekantys atkeliauja moliūgo gabaliukai, skrudintos moliūgo sėklos ir vienas kitas šlakelis alyvuogių aliejaus bei balzaminio acto kremo.

Tai puikus garnyras prie kepsnio arba tiesiog lengva augalinga vakarienė. Jeigu mėgstate fetos sūrį, tai jis čia irgi puikiai tiktų į kompaniją

Print Friendly, PDF & Email