Kvapni morkų ir lešių sriuba su kokosu pienu

Ruduo… Krenta lapai auksiniai ir leidžiasi tyliai… Ruduo… Ruduo… Niūniuoja Dovilė mintyse ir šaukštu tykiai kabina tirštą, kvapnią sriubą. Šiandiena mums dovanojo nuostabią rudens dieną, saulėtą penktadienį, kuris palengva įsuka į savaitgalio ritmus, skonius, kvapus ir… kviečia akimirkai SUSTOTI, su šaukštu gardžios sriubos, pašildyti sielą ir pilvelį 🙂

Reikės:

  • 1 šaukštelio kumino (jei nepatinka būtinai bandykite kmynus)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 600 g nuskustų ir griežinėliais supjaustytų morkų
  • 140 g raudonųjų lešių
  • 1 litro daržovių arba paukštienos sultinio
  • 150 ml kokosų pieno
  • sezamų sėklų papuošimui (nebūtina)

Puode minutę kitą pakepinkite kuminą sausame puodę, įpilkite aliejaus, dėkite morkas, lešius ir minutę kitą apkepinte neskubėdami.

Toliau viską užpilkite sultiniu ir virkite 15-20 minučių kol morkos suminkštėja.

Suminkštėjus morkoms, viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės, įmaišykite kokosų pieną, pagardinkite lėkštėje žiupsniu sezamų arba kitų mėgstamų sėklų.

Skanaukite nedelsdami, skaniausia tiršta trinta sriuba būtent šviežia 🙂

Print Friendly, PDF & Email