Šis receptas gimė iš noro sunaudoti likučius ir pagardinti juos viena bei kita forma chorizo dešra. Dažnai ji būna aštri, todėl nepadauginkite 🙂 #produktoiššūkis šią savaitę skanauja šią ispanišką dešrą ir patikėkit ji tinka tiek užkandžiui, tiek karštam patiekalui.
Reikės:
- 1 chorizo dešros
- 3-4 baltos žuvies file gabalėlių (rinkitės pagal indo didį)
- druskos ir pipir pagal skonį
- 4 kupinių šaukštų paprikos tyrės arba tiesiog pomidorų pasatos (tiršto padažo)
- saujos arba daugiau jei mėgstate juodųjų alyvuogių
- saujos šviežių bazilikų
- 6-8 šaukštų bulvių košės
- 2 kiaušinių trynių
- 80 g tarkuoto sūrio
Rekomenduojame rinktis stiklinę kepimo formą. Jos dugną išklokite chorizo dešros griežinėliais.
Žuveis file pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, tuomet dėkite sluoksnį ant chorizo dešros.
Aptepkite žuvį paprikų pasta arba tiesiog pomidorų padažu, paberkite smulkintas alyvuoges, kapotus šviežius bazilikus.
Bulvių košę sumaišykite su kiaušinių tryniais
užklokite ant žuvies košės sluoksnį
Pabaigai chorizo dešrą sukapokite iki trupinių, jais puoškite apkepo paviršių ir pabaikite tarkuotu sūriu.
Apkepą dėkite į šaltą orkaitę ir užkaitinkite iki 200 °C. Užkaitus orkaitei kepkite 40 minučių.
Skanaukite su šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis.