Trinta keptų pomidorų sriuba

Kai namie liekame dviese galime mėgautis trintomis sriubomis, kurių Domas nevalgo. O jei dar ryte atsikelęs randi dovanų nuo kaimynų, kurios prašyte prašosi kuo greičiau sudorojamos, tai negaminti šios sriubos tiesiog negali. Nors oras jau šyla, bet ši sriuba gardi net šalta 🙂 už pradinę įdėją ypatingas ačiū Simonai 🙂 iš mukatanas puslapių 🙂

Reikės:

  • 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 mažo raudonojo svogūno
  • 3 saliero stiebų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 mažo čiliuko be sėklų
  • dosnios saujos šviežio baziliko
  • 1 kg prinokusių pomidorų
  • 1 valgomojo šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • saujos šviežių plačialapių petražolių
  • pagardinimui: fetos sūrio arba ožkos sūrio, skrudintų sėklų (pvz moliūgų, saulėgražų), kreminio balzamiko (nebūtina)

Kepimo skardą pašlakstome aliejumi, sudedame per pus padalintus pomidorus, česanko skilteles, šiek tiek smulkintus saliero stiebus, svogūno skilteles, čiliuką, prieskonius, pabarstome cukrumi, druska, pipirais.

Viską kepame 190 C orkaitėje 50 minučių.

Iškeptą turinį supilkite į kokteilinę, pridėkite petražoles ir suplakite iki vientisos masės. Jeigu trūksta skystumo, praskieskite daržovių sultiniu, jeigu norisi tobulos kreminės konsistensijos – perkoškite per sietelį.

Patiekite su mėgstamu fetos tipo sūriu ir skrudintomis sėklomis, o keli kreminio balzamiko potepiai dar labiau sustiprins skonį.

Print Friendly, PDF & Email