Spalvingos salotos su antiena

Rudenėja… Už lango lietaus užuolaida apsitraukė… Drėgnos kojos ir šalantys pirštų galiukai… O tau tingiai norisi praleisti dieną po šiltu apklotu? Visa tai jau kalba apie rudenį, kuris visuomet būna spalvingai žavus, nuostabiai skanus ir netingiai lėtas darbuose/moksluose, nes visi lyg susitarę įsijaučia į „žemo starto” būseną. Bet šiandien, šį lietingą sekmadienį mes kviečiamai skaniai, greitai, spalvingai paskanauti antienos 🙂

Reikės (1-2 porcijoms):

  • anties krūtinėlės
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 saujų mažųjų špinatų
  • 2 saujų gražgarstės (rukolos)
  • 2 saujų aviečių
  • 2 saujų gervuogių
  • 1 nektarino
  • balzamiko acto kremo

Anties krūtinėlės oda įpjaunama įstrižai peiliu. Pabarstoma druska ir pipirais, lengvai įtrinami prieskoniais. Paliekama pasimarinuoti 2-3 valandas.

Ant įkaitintos kepsninės odele žemyn dedama antiena, kepama 3 minutes virš karštų žarijų. Apverčiama ir kepama dar 3 minutes. Apkepta antiena nukeliama į šoną, tolyn nuo karščio, į storiausią vietą įsmeigiamas mėsos termometras, ant žarijų užmetama vaismedžių gabaliukų, nebūtinai mirkytų. Lėtai rūkoma antiena iki vidinės 65 °C. Iškepus antiena nuimama ir palaikoma uždengta moliniame puode arba lėkštėje su folija 10 minučių.

Pailsėjusi anties krūtinėlė supjaustoma 0,5 cm griežinėliais.
Salotų lapai nuplaunami, nudžiovinami ir paskleidžiami lėkštėje.
Nektarinas supjaustomas skiltelėmis, pabarstomos uogos. Pjaustyta anties krūtinėlė dedama ant salotų, lengvai pašlakstoma balzamiko acto kremu.

Print Friendly, PDF & Email