Greiti kalakutienos vėrinukai

Mes esame kepę juos ant elektrinio grilio, tad esame tikri, kad vėrinukai puikiai iškeps net orkaitėje 🙂 tad jeigu oras netinkamas kepti lauke, kaiskite orkaites!

Keli naudingi patarimai:

  • Kepant paukštieną būtinai naudokite mėsos termometrą, tuomet tikrai niekad neperkepsite ir mėsa nebus sausa.
  • Jei norite sultingesnės paukštienos, kepant ją įvyniokite į foliją.
  • Kepimui ant grotelių labiau tinka liesa mėsa.
  • Troškinimui tinka bet kuri paukštienos dalis.
  • Nemarinuokite šaldytos mėsos. Prieš marinavimą būtinai lėtai atšildykite šaldytuve, o ne kambario temperatūroje.
  • Paukštienai marinuoti itin tinka sojos padažas, medus, vyno actas, slyvų ar kitų rūgšties turinčių vaisių uogienės.

Reikės (2 porcijoms):

  • 300g kalakutienos krūtinėlės
  • 2 šaukštų sojos padažo ir 1 šaukšto skystos medaus arba 3 šauktų terijaki padažo
  • 1 šaukštelio mėgstamų paukštienos prieskonių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 slyvų

Kalakutienos krūtinėlė supjaustoma nedideliais kubeliais arba juostelėmis. Mes rekomenduojame pjaustyti juostelėmis ir dailiai sugarbanoti ant iešmelių.
Sojos padažas sumaišomas su medumi (arba galite pakeisti terijaki) ir prieskoniais, pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
Supjaustyta mėsa pamarinuojama 2-3 valandas.
Mediniai iešmeliai tuo metu pamirkomi vandenyje.

Slyvos nuplaunamos, nusausinamos, iškaulinamos bei supjaustomos mėsos dydžio gabaliukais.
Marinuota mėsa veriama ant mirkytų medinių iešmelių kartu su slyvomis.
Kepama keptuvėje, kepsninėje arba orkaitėje, kol apskrunda ir iškepa. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabaliukų dydžio.

Print Friendly, PDF & Email