Marinuoti ridikėliai

Marinuoti sidre agurkai yra sužavėję ne vieną ragavusį, tad nusprendėme su šiuo marinatu eksperimentuoti toliau. Marinavome japonišką ridiką ir ridikėlius. Pastarieji patiko labiausiai, o ypatingo prieskonio suteikė maža kvapni uogelė – Timūro uoga, nei to pipiras, nei to uoga. Kažkas panašaus į citrinpipirius, tačiau iš tikro stebuklingo aromato ir skonio. Kur jų rasti? Mes perkame iš TheMOOD, kur randame ir įvairių pipirų, druskų, arbatų ir net kavos 🙂

Daugiau receptų ir skanių istorijų rasite Facebook būkim draugais 🙂

Reikės:

  • 20-30 didesnių ridikėlių
  • 1 be kaupo valg. š. druskos
  • 70 gr cukraus
  • 175 ml itin sauso obuolių sidro (jeigu nerasite labai sauso, bent 10 g sumažinkite cukraus kiekį)
  • 2 valg. š. balto vyno acto
  • 1 valg. š. Timuro uogų

Visus ingredientus, be ridikėlių, sumaišykite nedideliame puode ir pakaitinkite kol ištirpsta cukrus. Palikite visiškai atvėsti.

Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Mes tam naudojame specialią tarką pjaustyklę.

Supjaustytus ridikėlius užpilkite šaltu marinatu inde su dangteliu. Dėkite į šaldytuvą ir pamirškite mažiausiai per naktį, geriausiai parai.

Prieš patiekiant nupilkite marinatą. Puikus garnyras prie mėsos, paukštienos ar žuvies.

Print Friendly, PDF & Email