Traškūs čeburekai

Čeburekas – verčiasi skanus burekas – yra populiarus gatvės maistas Rusijoje, Vidurio Azijoje, Ukrainoje. Nors tikroji jo kilmė totoriška. Įprastai jis gaminamas pusapvalės formos, su maišytos maltos mėsos ir svogūnų įdaru. Gali būti kepamas tiek giliame kazane, tiek keptuvėje. Tradicinis paprasčiausias tešlos receptas tiesiog miltai, karštas vanduo ir aliejus. Kai kuriuose receptuose ji gerinama majonezu, taip pat maišoma su kefyru arba šaukštu degtinės, siekiant sumažinti riebalų susigėrimą. Tradiciškai šiuo patiekalu švenčiamos net tokios šventės, kaip Rusų Kalėdos.

#KarantinoSkoniuKeliones po plačią Rusiją

Reikės tešlai:

  • 250 g miltų
  • 120 g verdančio vandens
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos

Reikės įdarui:

  • 300 g maltos veršienos (galite maišyti lygiomis dalimis jautieną ir kiaulieną)
  • 1 mažo saldaus svogūno (arba poro, 2 skiltelių česnako arba traškių karamelizuotų svogūnų 2 šaukštus)
  • ~ 50 ml sultinio (gali prireikti daugiau arba mažiau priklausomai nu mėsos skystumo)
  • šaukšto kapotų petražolių arba krapų arba šaukštelio džiovintų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Į verdantį vandenį įdėti druską ir aliejų. Tuomet supilti miltus ir skubiai užmaišyti tešlą. kai šiek tiek pravės ir jau galėsite rankomis minkyti, tuomet užminkykite tešlą 5-6 minutes intensyviai minkant, kol ji taps elastinga. Suvyniokite į maistinę plevėlę ir palikite pastovėti 30 minučių.

Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Rekomenduojame mėsą susimalti patiems arba naudoti itin kokybišką. Tuomet ji nebus per daug vandeninga. Mėsą sumaišykite su smulkiai kapotu svogūnų (jeigu nemėgstate galijį pakepinti, kad sušvelnėtų), įmaišykite kapotas petražoles arba krapus, tuomet palengva pilkite sultinį. Mėsą nuolat maišykite, jos konsistencija turi gautis švelni, glotni, lyg riebi grietinė.

Tešlai pailsėjus, ją padalinkite į 8 dalis. Iš kiekvienos suformuokite apskritimą ir kol ruošite porą čeburekų, kuris kamuoliukus laikykite pridengtus po maistine plėvele.

Iškočiokite labai labai ploną paplotėlį. Tokį, kad atrodo permatomas

Dėkite ant vienos pusės įdaro, paskirstykite tolygiai, nuo krašto paliekant 1,5 cm.

Užlenkite, atsargiai išleiskite į visas puses orą ir užspauskite kraštelius.

Galite apipjauti picos peiliu arba pasinaudoti lėkštute.

Kepkite kepuvėje karštame aliejuje po du iki traškios ir auksinės spalvos.

Šiek tiek atvėsinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Būtinai patiekite su puodeliu sultinio.

Skanaukite nedelsdami, nes vėliau jie tampa minkšti, praranda traškumą.

Print Friendly, PDF & Email